Bramborové špekové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
6 ks vejce
50 g máslo
2 kg brambory
0.3 l mléko
1 špetka pepř
4 l sekaná petrželka
8 ks starší houska
1 špetka muškát

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a omyjeme. Třetinu z nich uvaříme, vodu slijeme, brambory rozmixujeme a udržujeme horké.

  2. Syrové brambory nastrouháme, šťávu z nich vymačkáme do misky. Smícháme je rychle z horkým mlékem a vařenými brambory, aby neztmavly.

  3. Šťávu,kterou jsme vymačkaly necháme 10 minut stát, pak slijeme přes cedník, aby jsme oddělily škrob a přidáme ho do těsta. Přimícháme vejce, těsto ochutíme solí, petrželkou a muškátem.

  4. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme do křupava. Housku nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Pak ji smícháme se slaninou.

  5. Mokrýma rukama tvoříme kuličky a do prostřed nich dáváme trochu slaniny s houskou. Vhodíme do vařící vody, vařečkou odlepíme ode dna a uvaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!