Bramborové kouláky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks brambor
10 ks rohlíků

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábeme středně velké brambory (kolik kusů, to je na vás), nakrouháme na jemném struhadle (lepší je robot), osolíme, opepříme. Kolik máme v míse brambor, tolik do nich přidáme na drobno pokrájených rohlíků. Směs prohněteme a necháme tak 15 minut odležet, aby se voda z brambor vsákla do rohlíků. Poté směs znova promícháme, (jestliže se nám zdá řídká, můžeme zahustit trochou stouhanky) a tvoříme kulaté knedlíky, které se vejdou tak akorát do dlaně a hmotu řádně v dlaních utlačíme, jako když tvoříme sněhovou kouli. Na tomto mačkání dost záleží.

  2. Koule házíme do vařící vody, povaříme 15 minut a po vytažení rozkrojíme každý knedlík napůl.

  3. Pomůcka: 10 brambor + 10 rohlíků = 15 knedlíků


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!