Bramborové knedlíky s pohankou a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
2 lžíce strouhanka
100 g cibule
50 g strouhaný sýr
300 g vařené brambory
80 g pohanková mouka
50 g hladká pšeničná mouka
1 lžička bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hrnec naplníme vodou a uvaříme brambory ve slupce. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a po vychladnutí brambory oloupeme. Poté je protlačíme nebo nastrouháme. Cibuli si oloupeme a najemno nakrájíme. Petržel jemně nasekáme.

  2. Přidáme k bramborům bylinkovou sůl, máslo, strouhanku, nakrájenou cibuli, vejce a petržel. Pak lehce vmícháme pohankovou mouku a pšeničnou mouku.

  3. Uhněteme těsto.

  4. Z těsta pak vytvarujeme 8 knedlíků, které vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 13 minut.

  5. Bramborové knedlíky z vody vyjmeme, vložíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem. Případně podáváme jako přílohu k zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!