Bramborová srdíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce máslo
4 ks brambory
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané velké brambory nakrájíme na stejně vysoké a nepříliš silné plátky. Z brambor vykrájíme srdíčka, použijeme různě velká vykrajovátka. Na 5 minut je ponoříme do studené vody, necháme okapat a pečlivě osušíme.

  2. V horkém oleji rozpustíme máslo a vykrájená srdíčka zvolna postupně z obou stran opečeme dorůžova. Srdíčka opékáme zvolna, aby se brambory stačily dokonale propéct a nezůstaly uvnitř syrové. Teprve po opečení bramborová srdíčka osolíme.

  3. K bramborovým srdíčkům se hodí vepřové, hovězí i kuřecí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!