Bramborová pomazánka ala tatar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
4 lžíce olej
1 ks žloutek
1 ks cibule
1 ks kyselá okurka
3 lžíce pikantní kečup
0.5 lžičky mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
30 dkg brambory vařené ve slupce
podle potřeby
česnek
chléb
olej na smažení
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
koření gurmán
na ozdobu
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme, okurku nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Brambory dáme do mísy, přidáme olej, mletou i pálivou papriku, cibuli, česnek, pikantní kečup a okurku. Nakonec vmícháme žloutek a ostatní koření podle chuti. Důkladně vše promísíme a bramborovou pomazánku dáme vychladit.

  3. Krajíčky chleba vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách opečeme. Potřeme je česnekem. Pak na horké krajíčky naneseme silnější vrstvu pomazánky a posypeme prstýnky cibule. Bramborovou pomazánku ala tatar podáváme horkou k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!