Bramborová pomazánka ala tatar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 4 lžíce olej 1 ks žloutek 1 ks cibule 1 ks kyselá okurka 3 lžíce pikantní kečup 0.5 lžičky mletá sladká paprika 0.5 lžičky mletá pálivá paprika 30 dkg brambory vařené ve slupce podle potřeby česnek chléb olej na smažení podle chuti sůl kmín mletý černý pepř koření gurmán na ozdobu cibule
Postup Bramborová pomazánka ala tatar recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme, okurku nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Brambory dáme do mísy, přidáme olej, mletou i pálivou papriku, cibuli, česnek, pikantní kečup a okurku. Nakonec vmícháme žloutek a ostatní koření podle chuti. Důkladně vše promísíme a bramborovou pomazánku dáme vychladit.
Krajíčky chleba vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách opečeme. Potřeme je česnekem. Pak na horké krajíčky naneseme silnější vrstvu pomazánky a posypeme prstýnky cibule. Bramborovou pomazánku ala tatar podáváme horkou k pivu.