Rychlý švestkový koláč bez drobenky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 ml olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
10 ml mléko
1 balíček droždí
400 g švestky
7 lžiček cukr krupice
cukr moučka
máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
250 g hladká vyběrová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré ingredience necháme před přípravou při pokojové teplotě

  2. V menší misce zaděláme kvásek. Do mléka dáme 7 lžiček cukru krupice, přidáme droždí a necháme vykvasit

  3. Ve větší míse zaděláme těsto. Mouku s vejci, olejem a vykvaseným kváskem dobře vymícháme. Těsto necháme 45 minut kynout

  4. Mezitím si očistíme švestky. Vyloupneme pecku a nakrájíme na menší kousky

  5. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Vykynuté těsto vlijeme do formy posypeme švestkami a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut

  6. Po upečení rychlý švestkový koláč bez drobenky posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!