Rychlý tatarák z párků recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
česnek
sůl
2 ks žloutek
1 ks cibule
0,5 dl kečup
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 plátky starší chléb
4 ks jemné párky
Postup Rychlý tatarák z párků
Postup přípravy receptu
-
Párky jemně rozmixujeme. Párky jsou nejlepší neuzené drůbeží a mohou být uvařené, ale nemusí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
K rozmixovaným párkům přidáme cibuli, hořčici, sójovou omáčku, kečup, koření, mletou maďarskou papriku a žloutky. Náročnější mohou ještě přidat třeba olivy nebo kapary. Tatarák pořádně promícháme, podle chuti dosolíme a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím si na oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem
Rychlý tatarák z párků namažeme na rozpálené topinky a okamžitě podáváme. Pokud se pokrm správně okoření, chutná k nerozeznání od pravého tataráku a stojí pár haléřů.