Bramborová polévka se zeleninou a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks brambory
2 lžíce tuk
4 hrnky voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
4 lžíce hladká mouka
2 lžíce sušené houby
podle chuti
sůl
petrželka
majoránka
kmín
podle potřeby
celer
pórek
květák
zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Mrkev, petržel a celer lze nastrouhat na hrubším struhadle. Mezitím namočíme sušené houby do horké vody a necháme chvíli máčet. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Zeleninu společně s brambory dáme do hrnce a zalijeme čtyřmi hrnky vody, přidáme sůl, trošku kmínu, scezené pokrájíme houby a necháme vařit asi 10 - 15 minut. Prolisovaný česnek přimícháme do jíšky připravené z tuku a mouky. Připravenou jíšku zalijeme hrnkem studené vody. Znovu promícháme, vlijeme do polévky a za stálého míchání přivedeme do varu. Nakonec přisypeme majoránku a povaříme asi 5 minut.

  3. Bramborovou polévku se zeleninou a houbami před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!