Bramborová polévka s rajčaty a vepřovou klobásou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 lžíce olej sůl 4 ks brambory 1 snítka tymián 1 l voda 1 lžíce rozmarýn 250 g rajče 4 ks klobása 3 lístky šalvěj parmazán mletý černý pepř
Postup Bramborová polévka s rajčaty a vepřovou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Česneky oloupeme a nasekáme nadrobno. Klobásy bez kůžičky nakrájíme na kolečka. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme a oloupeme
Na oleji osmažíme česnek s bylinkami, vložíme klobásy a dobře osmažíme. Dále vložíme rajčata a po asi 10 minutách přidáme brambory. Základ polévky dochutíme solí, pepřem a podle chutí pálivou papričkou. Základ podlijeme vodou (vývarem) a vaříme do změknutí brambor. Polévku podle potřeby zahustíme, ale nemusíme
Bramborová polévka s rajčaty a vepřovou klobásou chutná nejlépe teplá a posypaná parmazánem.