Bramborová polévka s rajčaty a vepřovou klobásou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
4 ks brambory
1 snítka tymián
1 l voda
1 lžíce rozmarýn
250 g rajče
4 ks klobása
3 lístky šalvěj
parmazán
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česneky oloupeme a nasekáme nadrobno. Klobásy bez kůžičky nakrájíme na kolečka. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme a oloupeme

  2. Na oleji osmažíme česnek s bylinkami, vložíme klobásy a dobře osmažíme. Dále vložíme rajčata a po asi 10 minutách přidáme brambory. Základ polévky dochutíme solí, pepřem a podle chutí pálivou papričkou. Základ podlijeme vodou (vývarem) a vaříme do změknutí brambor. Polévku podle potřeby zahustíme, ale nemusíme

  3. Bramborová polévka s rajčaty a vepřovou klobásou chutná nejlépe teplá a posypaná parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!