Bramborová polévka s petrželkovým pestem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 500 g brambory 150 ml mléko 800 ml vývar kuřecí 1 lžíce olivový olej 25 g strouhaný parmazán 25 g piniové oříšky 1 ks cibule (velká) 75 ml extra panenský olivový olej podle chuti sůl a pepř zálivka 1 svazek čerstvá petrželka
Postup Bramborová polévka s petrželkovým pestem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rezehřejeme máslo, přidáme cibuli a brambory, osolíme, opepříme a podusíme na mírném ohni pod pokličkou 10 min. s občasným promícháním.
Zalijeme vývarem a za občasného míchání dusíme dalších cca 10 min. dokud brambory nezměknou. Přilijeme mléko a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
PESTO
Všechny ingredience na pesto kromě oleje rozmixujeme nebo rozetřeme v hmoždíři. Přilijeme olej, přidáme velkou špetku soli a dobře promícháme. Pesto přendáme do vroucí vodou vymyté sklenice se šroubovacím uzávěrem. Zbylé tak můžeme uzavřené a zalité cca 1cm vrstvou oleje uchovat v lednici až dva týdny.
Polévku podáváme se lžičkou pesta na každou porci, zakapanou pár kapkami olivového oleje.