Bramborová polévka s petrželkovým pestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
500 g brambory
150 ml mléko
800 ml vývar kuřecí
1 lžíce olivový olej
25 g strouhaný parmazán
25 g piniové oříšky
1 ks cibule (velká)
75 ml extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl a pepř
zálivka
1 svazek čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rezehřejeme máslo, přidáme cibuli a brambory, osolíme, opepříme a podusíme na mírném ohni pod pokličkou 10 min. s občasným promícháním.

  2. Zalijeme vývarem a za občasného míchání dusíme dalších cca 10 min. dokud brambory nezměknou. Přilijeme mléko a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.

  3. PESTO

  4. Všechny ingredience na pesto kromě oleje rozmixujeme nebo rozetřeme v hmoždíři. Přilijeme olej, přidáme velkou špetku soli a dobře promícháme. Pesto přendáme do vroucí vodou vymyté sklenice se šroubovacím uzávěrem. Zbylé tak můžeme uzavřené a zalité cca 1cm vrstvou oleje uchovat v lednici až dva týdny.

  5. Polévku podáváme se lžičkou pesta na každou porci, zakapanou pár kapkami olivového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!