Bramborová polévka s krupicovou zavářkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 ks vejce
50 g máslo
400 g brambory
1 l voda
2 hrstě houby
2 lžíce hrubá mouka
250 g kořenová zelenina
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, podle potřeby oloupeme či oškrábeme. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na drobné plátečky, vše osolíme a dáme vařit.

  2. Na menší pánvičce rozpustíme máslo, nasypeme mouku a za stálého míchání uděláme světlejší jíšku, kterou zalijeme necelou lžíci studené vody. Do hlubokého talíře rozklepneme vejce, vidličkou je dobře rozkvedláme, mírně osolíme, zasypeme dětskou krupičkou a promícháme. Na těstíčko na noky použijeme tolik krupičky, aby z výsledné hmoty šly tvořit knedlíčky.

  3. Hotovou jíšku zavaříme do vroucí polévky, přidáme stroužek česneku rozetřený se solí, pepř a postupně vkládáme noky, které můžeme vykrajovat lžicí. Vše ještě vaříme zhruba 8 minut. Nakonec přidáme do polévky rozemnutou majoránku.

  4. Bramborovou polévku s krupicovou zavářkou rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!