Bramborová polévka s krupicovou zavářkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 ks vejce 50 g máslo 400 g brambory 1 l voda 2 hrstě houby 2 lžíce hrubá mouka 250 g kořenová zelenina podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř podle potřeby dětská krupička
Postup Bramborová polévka s krupicovou zavářkou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, podle potřeby oloupeme či oškrábeme. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na drobné plátečky, vše osolíme a dáme vařit.
Na menší pánvičce rozpustíme máslo, nasypeme mouku a za stálého míchání uděláme světlejší jíšku, kterou zalijeme necelou lžíci studené vody. Do hlubokého talíře rozklepneme vejce, vidličkou je dobře rozkvedláme, mírně osolíme, zasypeme dětskou krupičkou a promícháme. Na těstíčko na noky použijeme tolik krupičky, aby z výsledné hmoty šly tvořit knedlíčky.
Hotovou jíšku zavaříme do vroucí polévky, přidáme stroužek česneku rozetřený se solí, pepř a postupně vkládáme noky, které můžeme vykrajovat lžicí. Vše ještě vaříme zhruba 8 minut. Nakonec přidáme do polévky rozemnutou majoránku.
Bramborovou polévku s krupicovou zavářkou rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.