Bramborová omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
8 ks vejce
600 g brambory
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
2 lžičky mletá pálivá paprika
1 ks oranžová paprika
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
ředkvičky
na potření
4 lžíce plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a dáme na 5 minut vařit do osolené vody. Vyjmeme a necháme dobře okapat. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na čtverce.

  2. Rozpálíme lžíci oleje, přidáme čtvrtinu brambor, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme.

  3. Vejce rozšleháme v misce se solí a pepřem a 1/4 nalijeme na opečené brambory. Ztlumíme a pomalu opečeme po obou stranách. Stejně postupujeme i u zbývajících tří omelet.

  4. Papriku nasypeme na pánev se lžící rozpáleného oleje, osolíme, přidáme mletou papriku a orestujeme ji do změknutí.

  5. Na jednotlivé omelety na talířích natřeme hořčici - kdo nemá rád, vynechá. Rozdělíme papriku a omelety přeložíme na polovinu.

  6. Příloha není nutná, ale můžeme dozdobit ostřejší ředkvičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!