Bramborová omáčka s klobáskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
ocet
500 g brambory
1 l mléko
1 ks cibule
2 dl smetana
80 g sádlo
200 g klobása
60 g hladká mouka
2 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky a dáme do osolené vody vařit. Vaříme téměř doměkka. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  2. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou zásmažku, zalijeme vývarem z brambor, mlékem a zvolna vaříme asi 1 hodinu. Pak omáčku přecedíme, vložíme do ní kostky brambor, na kolečka nakrájenou klobásu a na nudličky pokrájená vejce. Omáčku mírně okyselíme, přisolíme, podle chuti opepříme. Zjemníme smetanou a máslem.

  3. Bramborovou omáčku s klobáskou podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!