Bramborová omáčka s klobáskou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo ocet 500 g brambory 1 l mléko 1 ks cibule 2 dl smetana 80 g sádlo 200 g klobása 60 g hladká mouka 2 ks vejce natvrdo mletý černý pepř
Postup Bramborová omáčka s klobáskou recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky a dáme do osolené vody vařit. Vaříme téměř doměkka. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou zásmažku, zalijeme vývarem z brambor, mlékem a zvolna vaříme asi 1 hodinu. Pak omáčku přecedíme, vložíme do ní kostky brambor, na kolečka nakrájenou klobásu a na nudličky pokrájená vejce. Omáčku mírně okyselíme, přisolíme, podle chuti opepříme. Zjemníme smetanou a máslem.
Bramborovou omáčku s klobáskou podáváme jako hlavní chod.