Bramborová buchta neboli báč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 paliček česnek
3 ks vejce
3-4 ks brambory
400 ml mléko
40 g droždí
250 g polohrubá mouka
podle chuti
sůl
majoránka
škvarky
uzené maso
mletý černý pepř
na potření
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemno a necháme vytéct vodu. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. K nastrouhaným bramborám přidáváme postupně polohrubou mouku, mléko, vejce, droždí, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a sůl. Nakonec můžeme přidat na kostičky pokrájené uzené nebo škvarky.

  3. Těsto necháme vykynout, po vykynutí přendáme do vymazaného pekáčku, necháme dovykynout a potřeme sádlem.

  4. Bramborovou buchtu pečeme dozlatova při asi 180 °C.

  5. Bramborovou buchtu neboli báč podáváme teplý jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!