Bramborová buchta neboli báč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 paliček česnek 3 ks vejce 3-4 ks brambory 400 ml mléko 40 g droždí 250 g polohrubá mouka podle chuti sůl majoránka škvarky uzené maso mletý černý pepř na potření sádlo
Postup Bramborová buchta neboli báč recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemno a necháme vytéct vodu. Česnek oloupeme a prolisujeme.
K nastrouhaným bramborám přidáváme postupně polohrubou mouku, mléko, vejce, droždí, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a sůl. Nakonec můžeme přidat na kostičky pokrájené uzené nebo škvarky.
Těsto necháme vykynout, po vykynutí přendáme do vymazaného pekáčku, necháme dovykynout a potřeme sádlem.
Bramborovou buchtu pečeme dozlatova při asi 180 °C.
Bramborovou buchtu neboli báč podáváme teplý jako hlavní chod.