Bramboráky ze suchého chleba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks vejce
lžíce majoránka
1 ks cibule
1 ks chléb
2 lžíce vegeta
1 špetka hladká mouka
1 špetka mletý kmín
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme si do vody tvrdý chleba.

  2. Když se chleba rozmočí, vymačkáme z něj vodu, dáme do mísy a přidáme vajíčko, vegetu (místo soli), kmín, majoránku, pepř a tolik množství prolisovaného česneku, kolik ho běžně dáváme do bramboráku. Přidáme i nasekanou cibuli, která je v těchto plackách moc dobrá, a trochu hladké mouky. Vypracujeme těsto.

  3. Bramboráky ze suchého chleba smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!