Krůtí stehno ve smetanovo-hořčičné omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
300 ml smetana
hořčice
1 sklenka bílé víno
1 lžíce hladká mouka
kari koření
2 ks krůtí stehno
0,5 l drůbeží vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna očistíme podle potřeby a maso prošpikujeme oloupanými stroužky česneku. Krůtí stehna potřeme hořčicí a kari kořením ze všech stran. Maso necháme 20 minut odstát na chladném místě. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli osmažíme dozlatova a k osmažené cibuli vložíme maso, které smažíme z obou stran do tmavší barvy a poté podlijeme suchým vínem, které necháme vyprchat. Maso dále podléváme vodou nebo vývarem a vaříme do změknutí. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple

  3. Smetanu promícháme s vrchovatou lžící mouky a lžící hořčice. Směs bez hrudek přidáme k základu, promícháme, provaříme, smetanovo-hořčičnou omáčku nakonec přecedíme a podle naší chuti přidáme sůl a jemně mletý pepř

  4. Krůtí stehno ve smetanově-hořčičné omáčce podáváme s bramborem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!