Bramboráky s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 800 g brambory 1 dl mléko majoránka sádlo 200 g hladká mouka 200 g uzené maso mletý černý pepř 1 ks vajíčko
Postup Bramboráky s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Necháme ho vychladnout a nakrájíme no na drobné kostičky. Mléko ohřejeme - aby bylo horké. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Brambory oloupeme. Polovinu nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nastrouháme nahrubo. Do brambor přidáme uzené maso, prosátou mouku, vejce, horké mléko, česnek, podle chuti majoránku, pepř, sůl a vše pečlivě promícháme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a postupně na něm smažíme tenké placičky. Podle potřeby přidáváme sádlo.
Vhodnou přílohou je zelný nebo zeleninový salát..Bramboráky je taky možné ihned po vyjmutí posypat sýrem.