Bramboráky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
800 g brambory
1 dl mléko
majoránka
sádlo
200 g hladká mouka
200 g uzené maso
mletý černý pepř
1 ks vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Necháme ho vychladnout a nakrájíme no na drobné kostičky. Mléko ohřejeme - aby bylo horké. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Brambory oloupeme. Polovinu nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nastrouháme nahrubo. Do brambor přidáme uzené maso, prosátou mouku, vejce, horké mléko, česnek, podle chuti majoránku, pepř, sůl a vše pečlivě promícháme.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a postupně na něm smažíme tenké placičky. Podle potřeby přidáváme sádlo.

  4. Vhodnou přílohou je zelný nebo zeleninový salát..Bramboráky je taky možné ihned po vyjmutí posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!