Bramboráky po indicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
4 ks vejce
2 lžíce kari
2 ks jarní cibulka
700 g nastrouhané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 200 °C.

  2. Brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Z brambor vymačkáme co nejvíc tekutiny a poté je vsypeme do mísy. Kari chvilku nasucho opražíme na pánvi (pro zvýraznění vůně), přidáme k bramborám a promícháme. Cibulku očistíme a nasekáme.

  3. Ve velké mělké pánvi, která se dá vložit do trouby (nebo v pekáčku), rozpálíme dvě lžíce oleje a rozestřeme na něj bramborové těsto.

  4. Jakmile se placka zespoda opeče (po 4 - 5 minutách), obratíme ji neosmaženou stranou dolů.

  5. Naběračkou vytvoříme v placce čtyři důlky a do každého vyklepneme vejce. Pánev vložíme do horké trouby a zapékáme asi 5 minut, aby byla vejce tak akorát.

  6. Bramboráky po indicku podáváme okamžitě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!