Rajčatová polévka nejen pro děti recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 konzerva rajčata
1 ks cibule
1 díl celer
1 ks mrkev
1 díl petržel
1 balení rajčatový protlak
bazalka
1 snítka bazalka
1 díl kedlubna
těstoviny
1 ks bobkový list
1 kulička nové koření
5 kuliček celý pepř
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Udělám si zeleninový vývar z kořenové zeleniny (například mrkve, celeru, zelené natě, cibule, kedlubny atd.), bobkového listu, nového koření a celého pepře. Pokud chceme polévku pro dítě do 1 roku, tak koření vynecháme

  2. V hrnci zpěníme nakrájenou cibuli a až zesklovatí, tak přidáme rajčata (v konzervě nebo čerstvá) a dusíme doměkka. Mezitím z hotového vývaru vyndáme zeleninu a pokrájíme ji nebo rozmixujeme v mixéru

  3. Pokud jsou už rajčata měkká, zalijeme protlakem a dáme tam i zeleninu z vývaru. Přidáme i zeleninový vývar podle toho, jak chceme polévku hutnou nebo řidší. Je možné přidat i těstoviny. Rajčatovou polévku dochutíme solí nebo i bazalkou. Já i doslazuji cukrem, aby to nebylo moc kyselé

  4. Rajčatovou polévku nejen pro děti můžeme při servírování ozdobit nastrouhaným sýrem a lístkem bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!