Bramboráky plněné směsí masa, hub a salámu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 stroužků česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
750 g brambory
1 lžíce majoránka
0 lžiček mletý pepř
polohrubá mouka
0 lžiček mletý kmín
směs
5 lžic olej
1 lžička sůl
1 ks cibule
2-3 lžíce kečup
200 g houby
0 lžiček mletý pepř
500 g vepřová plec
200 g točený salám
na ozdobu
200 g eidam

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky, salám i houby na plátky, cibule na kostičky. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na závěr směs masa a hub ochutíme kečupem a necháme ještě pár minut povařit.

  2. Připravíme si těsto na bramboráky. Brambory oloupeme. Nastrouháme brambory, přidáme ostatní ingredience a zamícháme. Na rozpáleném oleji usmažíme větší bramboráky.

  3. Na polovinu bramboráku dáme připravenou směs masa a hub a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Bramboráky plněné směsí masa, hub a salámu podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!