Bramborákové placky jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olivový olej
těsto
1 kg brambory
pažitka
bazalka
mletá sladká paprika
mořská sůl
100 g anglická slanina v zeleném pepři

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  2. Do nastrouhaných brambor přidáme sušenou bazalku, pažitku, červenou papriku a mořskou sůl. Dále do směsi rozklepneme vejce a zasypeme šálkem mouky.

  3. Anglickou slaninu se zeleným pepřem nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme ji do těsta. Kdo nemá rád slaninu, může ji nahradit francouzskou mraženou zeleninou.

  4. Bramborákové těsto roztíráme na rozpáleném olivovém oleji do tvaru malých placiček asi 10 cm v průměru. Bramborové placky necháme dostatečně opéct, aby celá placka byla křupavá a po upečení z obou stan ještě odsajeme přebytečný olej.

  5. Bramborové placky podáváme s kysaným zelím nebo červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!