Bramborák bez mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
sůl
3-4 ks vejce
500 g brambory
majoránka
oregano
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme. Půlku brambor nastrouháme na jemném struhadle, půlku na hrubém struhadle.

  2. K bramborám přidáme rozklepnutá vejce, asi 2 - 3 špetky soli, ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a oreganem. Směs na bramboráky pečlivě promícháme a ihned se vrhneme na smažení.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a ze směsi tvoříme menší placky, které po pár minutách obrátíme a opečeme i z druhé strany dozlatova.

  4. Bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu. Jsou úžasně křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!