Bramboráčky s olomouckými syrečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
3 ks vejce
1 lžička majoránka
2 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
8 ks velké brambory
1 lžička mletá paprika
podle chuti
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení
náplň
2 ks kulaté olomoucké tvarůžky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme. Přidáme vejce, utřený česnek, nastrouhanou cibuli, majoránku, sůl, pepř, papriku a mouku a vše řádně zamícháme. Vznikne hustší těsto než na bramboráky, které necháme 5 minut odpočinout.

  2. Syrečky nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, dáme trochu bramborové směsi položíme plátek syrečku a zakryjeme dalším bramborovým těstem. Vznikne karbanátek plněný syrečkem. Opékáme z obou stran.

  3. Bramboráčky s olomouckými syrečky podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!