Bramboračka se zeleným hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
200 ml smetana
petržel
pepř
5 dkg hladké mouky
750 ml zeleninový vývar
30 dkg brambor
10 dkg mražený hrášek
20 dkg kořenová zelenina
rostliný olej
Postup Bramboračka se zeleným hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce ji opražíme. Za stálého míchání ji zalijeme vlažným vývarem. Přivedeme vývar k varu a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Může být i mražená.
Zvolna vaříme a asi po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše uvaříme doměkka.
Dochutíme ještě utřeným česnekem, špetkou pepře a solí. Ke konci dáme mražený hrášek(může být i malá plechovka hrášku v osoleném nálevu),pak se solí opatrně.
Zjemníme smetanou, krátce povaříme a podáváme ji posypanou zelenou petrželkou.