Bramboračka se zeleným hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
200 ml smetana
petržel
pepř
5 dkg hladké mouky
750 ml zeleninový vývar
30 dkg brambor
10 dkg mražený hrášek
20 dkg kořenová zelenina
rostliný olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce ji opražíme. Za stálého míchání ji zalijeme vlažným vývarem. Přivedeme vývar k varu a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Může být i mražená.

  2. Zvolna vaříme a asi po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše uvaříme doměkka.

  3. Dochutíme ještě utřeným česnekem, špetkou pepře a solí. Ke konci dáme mražený hrášek(může být i malá plechovka hrášku v osoleném nálevu),pak se solí opatrně.

  4. Zjemníme smetanou, krátce povaříme a podáváme ji posypanou zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!