Bramboračka se zeleným hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 200 ml smetana petržel pepř 5 dkg hladké mouky 750 ml zeleninový vývar 30 dkg brambor 10 dkg mražený hrášek 20 dkg kořenová zelenina rostliný olej
Postup Bramboračka se zeleným hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce ji opražíme. Za stálého míchání ji zalijeme vlažným vývarem. Přivedeme vývar k varu a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Může být i mražená.
Zvolna vaříme a asi po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše uvaříme doměkka.
Dochutíme ještě utřeným česnekem, špetkou pepře a solí. Ke konci dáme mražený hrášek(může být i malá plechovka hrášku v osoleném nálevu),pak se solí opatrně.
Zjemníme smetanou, krátce povaříme a podáváme ji posypanou zelenou petrželkou.