Bramboračka s vývarem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
4 ks brambory
1 lžička majoránka
1 ks cibule
0 ks celer
10 dl voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
5 dkg žampiony
15 dl hovězí vývar
10 dkg domácí klobása
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvou zeleninu (mrkev, menší celer, menší cibuli, petržel) očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Zeleninu můžeme použít i mraženou. Klobásu a žampiony nakrájíme na kousky.

  2. Do vývaru s vodu dáme nakrájené brambory, zeleninu, žampiony a klobásu a přivedeme k varu. Jelikož používáme vývar, nepřidáváme masox, vegetu apod. Podle chuti osolíme a okořeníme mletou paprikou (sladkou nebo ostrou) a pepřem. Vaříme cca 30 minut.

  3. Ke konci přidáme do bramboračky prolisovaný nebo nožem na plocho rozdrcený či nadrobno nakrájený česnek. Taktéž přidáme majoránku, kterou před přidáním do hrnce v dlaních rozetřeme kvůli aroma.

  4. Bramboračku s vývarem podáváme s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!