Bramboračka plná hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
25 g máslo
1 ks cibule
50 g celer
1 ks mrkev
50 g petržel
100 g houby
2 lžíce hladká mouka
3 ks brambor
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu, houby a brambory očistíme a nakrájíme.

  2. Brambory dáme vařit zvlášť do osolené vody, spolu s kmínem. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou. Ne moc, protože později přidáme vodu, ve které se vařily brambory.

  3. Do polévky, přidáme nakrájené houby a zeleninu, sůl, celý pepř, případně kousek masoxu. Použít můžeme i mraženou zeleninovou směs.

  4. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme je i s vodou k polévce, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a ještě chvíli povaříme.

  5. Takto připravenou bramboračku plnou hub podáváme. Polévka je dost sytá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!