Boloňská krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky vepřová krkovice
2 sklenice boloňská omáčka
15 dkg parmigiano reggiano
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
sušené oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice omyjeme a osušíme, poté osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi si rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme. Jakmile je maso zlatavé, podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut. Mezitím na jemno nastrouháme parmazán, který následně promícháme s oreganem.

  3. Zapékací misku jen sporadicky omastíme olejem a vložíme do ní maso z pánve. Rovnoměrně naneseme boloňskou omáčku, já používám kupovanou, svoji nedělám. Potom zasypeme směsí sýra a koření.

  4. Krkovičku vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut při 200 °C.

  5. Boloňskou krkovičku podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!