Bleskový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce olej
750 g brambory
650 ml hovězí vývar
2 lžičky mletá pálivá paprika
450 ml hotová rajčatová omáčka
300 g hovězí roštěná (minutkový steak)
100 g lesní houby nebo žampiony
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
1 kelímek bílý jogurt
1 hrst lístek petržele
Postup Bleskový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na proužky a dvě minuty ho smažíme na lžíci rozpáleného oleje. Promíchneme a ještě minutu smažíme. Pak maso vyjmeme a dáme stranou. Dolijeme olej a opečeme na plátky nakrájené houby.
Houby poprášíme paprikou, lehce zasmahneme, přisypeme brambory nakrájené na kostičky, přilijeme vroucí vývar i omáčku. Pořádně zamícháme, osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou asi 20 minut, aby brambory změkly.
Přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejeme.
Do každé porce bleskového guláše dáme na talíř lžíci nasekané petržele a lžíci jogurtu.