Bleskový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
750 g brambory
650 ml hovězí vývar
2 lžičky mletá pálivá paprika
450 ml hotová rajčatová omáčka
300 g hovězí roštěná (minutkový steak)
100 g lesní houby nebo žampiony
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
1 kelímek bílý jogurt
1 hrst lístek petržele

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na proužky a dvě minuty ho smažíme na lžíci rozpáleného oleje. Promíchneme a ještě minutu smažíme. Pak maso vyjmeme a dáme stranou. Dolijeme olej a opečeme na plátky nakrájené houby.

  2. Houby poprášíme paprikou, lehce zasmahneme, přisypeme brambory nakrájené na kostičky, přilijeme vroucí vývar i omáčku. Pořádně zamícháme, osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou asi 20 minut, aby brambory změkly.

  3. Přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejeme.

  4. Do každé porce bleskového guláše dáme na talíř lžíci nasekané petržele a lžíci jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!