Bezlepkové perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
60 g med
80 g cukr moučka
30 g tuk na pečení
0 lžiček jedlá soda
0 lžiček perníkové koření
200 g bezlepková mouka Nomix
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Med a tuk na pečení rozehřejeme a důkladně promícháme s bezlepkovou moukou, perníkovým kořením, vejcem, cukrem moučka a jedlou sodu. Těsto potom zabalíme například do mikrotenu, aby neokoralo, těsto na perníčky uložíme v chladu, nejlépe alespoň do druhého dne.

  2. Těsto rozválíme na dobře pomoučněné ploše na tloušťku asi 0,5 cm a poté můžeme začít vykrajovat různé tvary.

  3. Perníčky pečeme na plechu při teplotě asi 160 - 170 °C. Můžeme použít pečící papír nebo plech vymazat tukem. Při pečení použijeme spodní a horní ohřev, nikoliv horkovzdušný režim, aby se perníčky pekly pomalu a postupně. Pečeme přibližně 12 - 15 minut podle velikosti.

  4. Ihned po upečení ještě horké perníčky lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou. Pokud ale budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem.

  5. Pokud bezlepkové perníčky nechceme zdobit polevou a jsou určeny hlavně k jídlu, můžeme ke snadnému dekorování zvolit půlky oloupaných mandlí. Ty přitlačíme k těstovému tvaru ještě před pečením.

  6. Bezlepkové perníčky podáváme jako jemné voňavé cukroví na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!