Bezlepkové hraběnčiny řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 špetky sůl
250 g máslo
4 ks žloutek
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
110 g třtinový cukr
450 g bezlepková mouka (Jizerka)
náplň
1 kg jablko
1 balíček vanilkový cukr
2 lžičky citronová šťáva
1 balíček skořicový cukr
na potření
4 ks bílek
80 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme citronem.

  2. Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme sůl, žloutky, cukr a máslo. Ze surovin vypracujeme pružné těsto. Těsto si rozdělíme na dva díly a jeden menší díl zatím uložíme do mrazáku. První díl vyválíme a vyválené těsto položíme na plech s pečicím papírem.

  3. Bílky ušleháme na sníh a přimícháme cukr. Na těsto rozdělíme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem. Na jablka rozdělíme sníh z bílků a něj nastrouháme druhý díl těsta.

  4. Moučník pečeme asi 20 -30 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

  5. Bezlepkové hraběnčiny řezy po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!