Bezlepková vegan buchta recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks banán
100 g rýže natural
1 balíček kypřící prášek
50 ml rostlinný olej
100 g rýže basmati
10 g chia semínka
1 hrnek vanilkové sójové mléko
40 g bílá quinoa
100 g nerafinovaný třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme "chia gel" - smícháme chia semínka se 100 ml vroucí vody a necháme odležet

  2. Dále potřebujeme bezlepkový základ - smícháme natural rýži, basmati rýži, bílou quinou a vše rozmixujeme v mixéru na mouku. K mouce přidáme cukr (já použila nerafinovaný třtinový cukr), kypřící prášek a vše zamícháme

  3. V druhé míse si připravíme tekutou směs - rozmixujeme 2 banány se sojovým vanilkovým mlékem a do této směsi ještě zamícháme olej (dala jsem lněný)

  4. Suchou a tekutou směs dobře promícháme a nakonec vmícháme chia semínka s vodou, která již získala gelovou konzistenci

  5. Těsto na vegan buchtu vlijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby na 175 °C. Pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C zhruba 30 - 40 minut

  6. Bezlepkovou vegan buchtu si mohou dopřát i lidé s bezlepkovou či bezlaktózovou dietou, vegani a lidé dodržující redukční dietu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!