Bezlepková vegan buchta recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks banán 100 g rýže natural 1 balíček kypřící prášek 50 ml rostlinný olej 100 g rýže basmati 10 g chia semínka 1 hrnek vanilkové sójové mléko 40 g bílá quinoa 100 g nerafinovaný třtinový cukr
Postup Bezlepková vegan buchta
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme "chia gel" - smícháme chia semínka se 100 ml vroucí vody a necháme odležet
Dále potřebujeme bezlepkový základ - smícháme natural rýži, basmati rýži, bílou quinou a vše rozmixujeme v mixéru na mouku. K mouce přidáme cukr (já použila nerafinovaný třtinový cukr), kypřící prášek a vše zamícháme
V druhé míse si připravíme tekutou směs - rozmixujeme 2 banány se sojovým vanilkovým mlékem a do této směsi ještě zamícháme olej (dala jsem lněný)
Suchou a tekutou směs dobře promícháme a nakonec vmícháme chia semínka s vodou, která již získala gelovou konzistenci
Těsto na vegan buchtu vlijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby na 175 °C. Pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C zhruba 30 - 40 minut
Bezlepkovou vegan buchtu si mohou dopřát i lidé s bezlepkovou či bezlaktózovou dietou, vegani a lidé dodržující redukční dietu.