Bezlepková ovesná kaše s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička med
1 ks banán
100 ml mandlové mléko
60 g bezlepkové ovesné vločky
na ozdobu
mletá skořice
mandlové plátky

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky vsypeme do kastrolu, zalijeme 1,5 dl vroucí vody a necháme přibližně 10 minut namáčet a bobtnat. K vločkám přidáme polovinu nakrájeného banánu, rostlinné mléko (třeba mandlové) a povaříme.

  2. Ovesnou kaši s banánem po 5 - 8 minutách odstavíme, osladíme medem, doplníme zbývajícím banánem a ihned podáváme.

  3. Bezlepkovou ovesnou kaši můžeme doplnit skořicí, posypat plátky mandliček apod. Je to skvělá a zdravá snídaně či svačina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!