Bavorské vdolečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
1 ks vejce
60 g máslo
1 ks žloutek
200 ml mléko
- - tuk
20 g droždí
- - cukr krupice
500 g mouka polohrubá

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, zbylé mléko trochu ohřejeme a rozmícháme v něm vejce a žloutek, mouku smícháme se solí. Rozehřejeme tuk, přidáme cukr a kvásek a dobře propracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout pod utěrkou. Potom je vyválíme na plát asi 1.5 cm silný a vykrajujeme kolečka, která necháme ještě tak 15 minut kynout. Uprostřed každého uděláme důlek a tímto důlkem dolů je vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme dozlatova po obou stranách. Vdolečky potřeme zavařeninou, posypeme tvarohem a ozdobíme kopečkem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!