Bašta z točeňáku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 ks cibule
sádlo
mletý pepř
plnotučná hořčice
300 g tvrdý sýr
3/4 kg točený salám

Postup přípravy receptu

  1. Točený salám nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Ohnivzdornou misku vymažeme sádlem (pokud máte točený se špekem, vymazávat nemusíte)

  2. Do misky pokládáme na kolečka nakrájený točený, pomažeme hořčicí, poklademe půlkolečky cibule, posypeme sýrem a lehce opepříme a opět poklademe kolečky točeného. Uděláme takto asi tři vrstvy (podle prostoru a surovin). Rozkvedláme vajíčka a nalijeme na připravenou baštu. Přiklopíme a dáme zapékat na 180 - 190 °C tak na 60 - 70 minut

  3. Baštu z točeňáku podáváme s bramborem nebo jen tak s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!