Baskické vepřové s fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

petrželka
olivový olej
sůl a pepř
3 stroužky česnek prolisovaný
400 g nakrájená rajčata z konzervy
200 g fazole cannellino - namočené 12h
600 g vepřová kýta na kousky
1 ks cibule na kolečka
2 ks zelená paprika na proužky
kůra z pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vaříme 20 minut. Nadbytečnou tekutinu slijeme a fazole odstavíme

  2. Na pánev dáme tenkou vrstvu oleje a opečeme na něm ze všech stran kousky vepřového masa dozlatova. hotové kousky masa odložíme

  3. Na pánev přilijeme lžíci oleje, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Vmícháme česnk a opékáme 2 minuty. Pak vrátíme na pánev opečené maso

  4. K masu přidáme rajčata a přivedeme je k varu. Vmícháme papriku, pomerančovou kůru a fazole. Podle chuti osolíme a opepříme a obsah pánve přeneseme do kastrolu

  5. Kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut, aby byly fazole s masem příjemně křehké. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme

  6. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!