Barevný nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks celer
100 g mrkev
1 ks brokolice
200 g květák
100 g mražený hrášek
náplň
1 lžička sůl
3 lžíce máslo
300 g mrkev
1 lžíce vegeta
0.5 lžičky mletý pepř
1 ks větší cibule
100 ml smetana na vaření
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
vařený květák
vařená brokolice
čerstvé rajče

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si ingredience na náplň. Oloupanou cibuli i očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Přidáme smetanu a ještě 5 minut provaříme. Okořeníme, necháme mírně vychladnout, rozmixujeme a uložíme do chladu.

  2. Zeleninu očistíme. Květák i brokolici rozebereme na růžičky a spolu s nadrobno nakrájenou mrkví, celerem a hráškem povaříme (ne zcela do změknutí) v osolené vodě. Scedíme a propláchneme.

  3. Do vychladlého pyré vmícháme vejce a potom zamícháme i zeleninu. Směsí naplníme tukem vymazaný pekáček a v předehřáté troubě pečeme asi 30 - 40 minut na 200 °C.

  4. Barevné pyré krájíme na plátky a porce zdobíme řádně omytou a nakrájenou barevnou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou (opečené) toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!