Barevná rýže se slaninou a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
olej
sůl
1 ks paprika
1 ks cibule
200 g rýže dlouhozrnná
125 ml bílé víno
1 kelímek zakysaná smetana
150 g sterilované žampiony
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži několikrát důkladně propláchneme v teplé vodě a uvaříme ji podle návodu na obalu. Rozehřejeme si troubu a vymažeme máslem pekáček.

  2. Zatím očistíme cibuli, kterou nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony scedíme. Papriku zbavíme jádřince a semínek a nakrájíme na malé kousíčky.

  3. Rozpálíme větší silnostěnnou pánev a slaninu na ní restujeme, aby pustila tuk. Přidáme cibuli, žampiony a papriku. Směs osolíme, opepříme a necháme lehce orestovat. Pak směs zalijeme červeným vínem a necháme trochu podusit.

  4. Uvařenou rýži rýži smícháme se zeleninovou směsí a dáme dusit do trouby. Po 10 minutách pečení vmícháme smetanu a směs dusíme ještě dalších 5 minut.

  5. Pokrm podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!