Rolády z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 150 g strouhanka 3 lžíce strouhanka 2 lžičky majoránka 1 ks cibule 2 lžíce voda 2 špetky pepř 150 g polohrubá mouka 1 - 2 lžíce polohrubá mouka 2 ks kyselá okurka 3 lžíce olej na smažení 2 ks vejce natvrdo 1/2 kg směs mletého masa 6 plátků vepřová šunka (obdélník)
Postup Rolády z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, vodu, strouhanku a mouku. Dobře promícháme
Na pomoučněném stole z části směsi připravíme placku (velikosti plátku šunky), překryjeme ji plátkem šunky, ke kraji položíme? vejce, proužek okurky a stočíme v roládu. Obalíme zároveň v mouce
Připravené pomoučněné rolády namočíme v našlehaném vejci, obalíme ve strouhance. Mírně stiskneme, aby nebyly moc vysoké
Rolády smažíme ve vyšším kastrolu s poklicí za mírné teploty z obou stran (celkem asi 15 - 20 minut)
Usmažené rolády z mletého masa při servírování na šikmo rozkrojíme a podáváme s cibulí, bramborovou kaší a zeleninou.