Rolády z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
150 g strouhanka
3 lžíce strouhanka
2 lžičky majoránka
1 ks cibule
2 lžíce voda
2 špetky pepř
150 g polohrubá mouka
1 - 2 lžíce polohrubá mouka
2 ks kyselá okurka
3 lžíce olej na smažení
2 ks vejce natvrdo
1/2 kg směs mletého masa
6 plátků vepřová šunka (obdélník)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, vodu, strouhanku a mouku. Dobře promícháme

  2. Na pomoučněném stole z části směsi připravíme placku (velikosti plátku šunky), překryjeme ji plátkem šunky, ke kraji položíme? vejce, proužek okurky a stočíme v roládu. Obalíme zároveň v mouce

  3. Připravené pomoučněné rolády namočíme v našlehaném vejci, obalíme ve strouhance. Mírně stiskneme, aby nebyly moc vysoké

  4. Rolády smažíme ve vyšším kastrolu s poklicí za mírné teploty z obou stran (celkem asi 15 - 20 minut)

  5. Usmažené rolády z mletého masa při servírování na šikmo rozkrojíme a podáváme s cibulí, bramborovou kaší a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!