Bábovka z vařeného cukru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

strouhanka
tuk na vymazání
těsto
4-5 ks vejce
100 g máslo
kakao
5 lžic voda
0.8 ks prášek do pečiva
250 g cukr krystal
230 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.

  2. Oddělíme bílky od žloutků. Máslo rozpustíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr s vodou rozvaříme a po pramínku jej horký lijeme do ušlehaného sněhu. Pak do směsi pomalu vlijeme teplé rozpustěné máslo. Pomalu přidáváme žloutky. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a pomalu přidáme.

  3. Dvě třetiny těsta vlijeme do připravené formy. Do poslední třetiny přimícháme kakao a teprve pak ji odlijeme do bábovky.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut.

  5. Hotovou bábovku necháme vychladit a můžeme podávat zdobenou cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!