Bábovka z pomazánkového másla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
5 lžic mléko
20 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
20 dkg polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
1 kelímek pomazánkové máslo (200 g)
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
náplň
1 hrst kandované ovoce
1 hrst sekané vlašské ořechy
1 hrst barevné arašídy (lentilky)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme žloutky, pomazánkové máslo a oba druhy cukru do hladkého krému.

  2. Potom přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.

  4. Kdo chce může do těsta přidat i hrst kandovaného ovoce nebo ořechů.

  5. Pro děti se mi osvědčilo přidat hrst barevných arašídů, ale až během lití těsta do formy.

  6. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut. Po 30-ti minutách přikryjeme bábovku v troubě pásem alobalu. Bábovku necháme ještě 10 minut dojít, potom ji vytáhneme a vyklopíme.

  7. Před podáváním sypeme bábovku z pomazánkového másla moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!