Bábovka z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 140 ml olej 4 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 140 g cukr moučka 4 balíčky pudinkový prášek
Postup Bábovka z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pečící nádoby dáváme následující suroviny v daném pořadí. Vejce, olej, cukr, pudinky, kypřící prášek
Dáme do pekárny a zapneme na program moučník. Pokud nemáme, pak těsto asi 20 minut mícháme a v předehřáté troubě asi 50 minut pečeme
Bábovku z domácí pekárny necháme vychladnout a můžeme se do ní pustit
Lze různě experimentovat a kombinovat pudinky, doporučuji vždy dva vanilkové a dva podle chuti. Vyzkoušené mám čokoládové, banánové, karamelové. Lze přidat lžíci rumu. Lžíci mouky, zejména pokud chceme přidat kousky čokolády. Jinak je těsto lehké a vše padne ke dnu. Část cukru lze nahradit cukrem třtinovým
Bábovku z domácí pekárny můžeme ocukrovat nebo přelít polevou. Můžeme ji také napříč rozříznout a promazat marmeládou či krémem. Pokud máte pocit, že moučník z pekárny nehezky vypadá, zkuste nakrájet na plátky, ty překrojit a narovnat za sebe jako třeba biskupský chlebíček
Dobrou chuť!!!