Hroznové ještěrky a housenky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

6 ks jahody
2 lžíce žervé
24 ks cukrový hrášek
18 ks bílé hroznové víno
18 ks červené hroznové víno
1 balení gumoví medvídci

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve se vrhneme na přípravu housenek. Vezmeme si špejli a napíchneme na ni tři zelené hroznové kuličky. Mezi ně napíchneme tři zelené gumové medvídky. To samé zopakujeme ještě dvakrát se zelenými hrozny a třikrát s červenými hrozny a červenými medvídky, aby nám dohromady vzniklo 6 housenek. Pytlík na polevu naplníme žervé. Pomocí pytlíku vytvoříme očíčka, do kterých zasadíme cukrové hrášky. Housenky jsou hotové

  2. V tuto chvíli si připravíme ještěrky. Postup je velice podobný jako u housenek. Opět vytvoříme tři housenky od zelené barvy s medvídky a tři housenky červené barvy. Jen místo hlavy přidáme jahodu a to tak, že odkrojíme stopku s lístky a zaoblenou stranou směrem ven nasadíme housence hlavu. Očíčka uděláme stejným způsobem jako housence. Ještěrky jsou hotové

  3. Hroznové ještěrky i housenky naaranžujeme na talíř a můžeme podávat na dětských oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!