Bábovka se slaninou a cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
1 ks cibule
1 kostka droždí
50 dkg hladká mouka
20 dkg anglická slanina
2 lžíce strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí, soli a cukru připravíme kvásek. Hotový kvásek zapracujeme spolu s hladkou moukou a vejci v hladké těsto. To necháme hodinu kynout.

  2. Mezitím si na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli spolu se slaninou pokrájenou na kostičky a necháme vystydnout. Pak slaninu přimícháme do vykynutého těsta. Těsto řádně zpracujeme a necháme ještě půl hodiny kynout. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou a rovnoměrně v ní rozprostřeme těsto.

  3. Bábovkou se slaninou a cibulí pečeme při 190 °C asi 45 - 55 minut.

  4. Hotovou bábovku se slaninou a cibulí necháme trochu vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!