Listové šátečky s chřestem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
šunka
parmazán
1 balíček listové těsto v plátu
150 g bílý chřest
omáčka Sugo Toscana

Postup přípravy receptu

  1. Bílý chřest očistíme. Spodní dřevnaté části odřízneme a zbývající části stonku oloupeme a nakrájíme na třetiny. Vejce rozšleháme se solí

  2. Plát listového těsta rádýlkem rozdělíme na 9 dílů. Do středu každého dílku naneseme lžičku omáčky Sugo, položíme chřest obalený plátkem šunky a posypeme nastrouhaným parmazánem. Protilehlé cípy těsta dobře spojíme, potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem

  3. Listové šátečky s chřestem pečeme v horké troubě při 180 °C dorůžova

  4. Listové šátečky s chřestem podáváme studené jako chuťovku k vínu i pivu. Můžeme je však servírovat i jako teplý předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!