Bábovka s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
150 g máslo
3 dl mléko
100 g pórek
8 ks houska
350 g uzený bůček
1 svazeček špenátové listy
150 g mražená zeleninová směs
1 svazeček česneková nať
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostky. Dvě vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Uvařené maso nakrájíme na kostky. Špenátovou a česnekovou nať nakrájíme nadrobno.

  2. Bábovkovou formu vymažeme tukem. Zbylý tuk dáme do mísy, přidáme koření, dva žloutky a vše umícháme. Přidáme nakrájené housky a mléko. Promícháme, přidáme kostky vařeného masa, dvě natvrdo uvařená vejce, zeleninovou směs a nakrájené zelené natě. Ze zbylých dvou bílků ušleháme pevný sníh a promícháme s masovou směsí.

  3. Masovou směs vlijeme do formy a bábovku pomalu pečeme dozlatova v předehřáté troubě.

  4. Bábovku s uzeným masem podáváme teplou i studenou se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!