Bábovka s kávou a skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 150 g máslo 2 dl mléko 0.8 balíčku prášek do pečiva 0 lžiček mletá skořice 300 g polohrubá mouka 3 lžičky instatní káva 0 lžiček strouhaná pomerančová kůra
Postup Bábovka s kávou a skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme.
Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto na bábovku s kávou a skořicí dáme péct do vyhřáté trouby asi 45 - 50 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout.
Upečenou a vychladnou bábovku s kávou a skořicí pocukrujeme a můžeme servírovat.