Bábovka s kávou a skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
150 g máslo
2 dl mléko
0.8 balíčku prášek do pečiva
0 lžiček mletá skořice
300 g polohrubá mouka
3 lžičky instatní káva
0 lžiček strouhaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme.

  2. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  3. Těsto na bábovku s kávou a skořicí dáme péct do vyhřáté trouby asi 45 - 50 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout.

  4. Upečenou a vychladnou bábovku s kávou a skořicí pocukrujeme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!