Kološvárské zelí z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks cibule
pepř
1 kelímek kysaná smetana
1 kelímek sladká smetana
1 kg mleté maso
2 lžíce mletá sladká paprika
1 láhev kysané zelí
3 ks papriková klobása
4 balíčky rýže ve varných sáčcích

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny

  2. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme ve vroucí osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením. Uvařenou ji vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout

  3. Na nasekané cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu. Přidáme k ní mleté maso, silně ochutíme červenou paprikou a česnekem a doměkka podusíme. Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs. Vše společně promícháme. V hrnečku si rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na 30 minut zapéct do vyhřáté trouby

  4. Kološvárské zelí z mletého masa ihned podáváme. Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!