Kološvárské zelí z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek olej sůl 2 ks cibule pepř 1 kelímek kysaná smetana 1 kelímek sladká smetana 1 kg mleté maso 2 lžíce mletá sladká paprika 1 láhev kysané zelí 3 ks papriková klobása 4 balíčky rýže ve varných sáčcích
Postup Kološvárské zelí z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny
Sáčky s předvařenou rýží uvaříme ve vroucí osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením. Uvařenou ji vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout
Na nasekané cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu. Přidáme k ní mleté maso, silně ochutíme červenou paprikou a česnekem a doměkka podusíme. Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs. Vše společně promícháme. V hrnečku si rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na 30 minut zapéct do vyhřáté trouby
Kološvárské zelí z mletého masa ihned podáváme. Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.