Bábovka podkova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
1 hrnek olej
2 ks vejce
2-3 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
3 hrnky polohrubá mouka
poleva
1 balíček čokoládová poleva
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na podkovu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, olejem, vejci a mlékem. Z hotového těsta odebereme asi čtvrtinu těsta a vmícháme do něj kakao.

  3. Do vymazané podkovy nalijeme polovinu světlého těsta. Zalijeme ji kakaovým těstem a opět bílým. Bábovku podkovu dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.

  4. Když je podkova hotová, dáme ji vychladit. Poté ji vyklopíme na tác. Bábovku podkovu přelijeme čokoládovou polevou cik cak. Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!