Bábovka od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
těsto
10 dkg olej
4 ks vejce
kakao
10 dkg voda
1 ks prášek do pečiva
25 dkg cukr krupice
0.5 kelímku zakysaná smetana
32 dkg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem. Poté přilejeme vodu s olejem a postupně přidáváme za pomalého míchání mouku. do které zamícháme kypřící prášek.

  2. Po promísení ještě přidáme smetanu, ale pokud máte radši sušší těsto, můžete ji vynechat.

  3. Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Pokud chceme, do části těsta můžeme přimíchat lžíci kaka a s troškou mléka ho přilít ke zbývajícímu těstu.

  4. Hotové těsto se může vylít i na vymazaný plech a poklást třešněmi, meruňkami nebo jiným druhem ovoce nebo můžeme umíchat tvaroh s cukrem a vejcem a po lžících ho naklást na těsto.

  5. Pečeme při 160 °C. Bábovku pečeme asi 40 minut a plech asi 30 minut.

  6. Upečenou bábovkua od maminky necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti a fantazie ozdobíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!