Bábovka jako tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek káva
160 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 ml smetana ke šlehání
2 kelímky pomazánkové máslo
na ozdobu
kakaový prášek
podle potřeby
dětské piškoty
podle chuti
likér amaretto

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme šálek kávy a přidáme do ní několik lžic amaretta (podle chuti).

  2. Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a pomazánkové máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký a jemný krém.

  3. Bábovkou formu vyložíme potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme. Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.

  4. Bábovkovou formu přetáhneme folií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme folii a bábovku jako tiramisu posypeme kakaem. Vznikne nám v podstatě nepečený dort.

  5. Bábovka jako tiramisu je skvělá ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!