Bábovka jako tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek káva 160 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 500 ml smetana ke šlehání 2 kelímky pomazánkové máslo na ozdobu kakaový prášek podle potřeby dětské piškoty podle chuti likér amaretto
Postup Bábovka jako tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme šálek kávy a přidáme do ní několik lžic amaretta (podle chuti).
Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a pomazánkové máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký a jemný krém.
Bábovkou formu vyložíme potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme. Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Bábovkovou formu přetáhneme folií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme folii a bábovku jako tiramisu posypeme kakaem. Vznikne nám v podstatě nepečený dort.
Bábovka jako tiramisu je skvělá ke kávě.